Vă prezentăm o rețetă de hot dog delicios de casă. Hot Dog-ul este o
gustare caldă, ce a cucerit întreaga lume. Nu ezitați să pregătiți acest
deliciu în condiții casnice cu o gustare deosebit de delicioasă și aromată.
HOT DOG CU VARZA MURATA |
Ingrediente
Aluat
350 gr faina alba
210 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
210 ml apa calduta
1/2 pachet drojdie proaspata sau uscata
1 lingurita sare
1/2 lingurita zahar
Umplutura
8 crenvursti
8 linguri varza murata
8 lingurite mustar
piper
8 linguri varza murata
8 lingurite mustar
piper
mOD DE Preparare
- Se framanta un aluat elastic din ingredientele de aluat si se lasa la crescut la loc caldut, fara curenti pentru minim 1 ora.
- Stoarceti varza de apa in pumn sau folosind un tifon si condimentati cu piper.
- Se intinde aluatul sub forma de dreptunghi.
- Se taie aluatul in 8 dreptunghiuri.
- Luati fiecare dreptunghi, il mai intindeti putin daca nu e suficient de mare sa incapa un crenvurst pe el.
- Asezati la un capat un crenvurst, o lingura de varza si mustar dupa gust.
- Ridicati capetele aluatului ca sa impiedicati umplutura sa curga afara la copt. Incepand din capatul opus marginilor ridicate rulati aluatul. Daca aveti exces de aluat la capatul final il taiati cu un cutit bine ascutit.
- Puneti rulourile obtinute intr-o tava cu hartie de copt. Introduceti tava intr-o punga si le lasati la crescut la loc caldut cam 30 minute.
- Crestati usor rulourile in diagonala deasupra cu un
cutit bine ascutit, ca si cum sunt crestate baghetele, dar taietura sa
nu ajunga la umplutura, doar cat sa faceti un model sa arate bine la
sfarsit
- Dati rulourile la cuptor la 220C pentru 40 minute. Si acum ceva important: in cuptor, sub tava cu rulouri, introduceti o oala cu multa apa, se va crea astfel putin abur in cuptor si rulourile vor iesi pufoase si cu o crusta crocanta, dar nu tare. Rulourile coapte sunt mai palide, asa trebuie sa fie, deci nu le lasati mai mult la cuptor. Vreti sa iasa nu tocmai palide, le ungeti cu un ou.
- Serviti dupa ce s-au racit complet cu extra-mustar daca va place.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.