Chifle mici, pufoase si rumene, pe care le adora-m, servite cu ceai si putin unt. Sunt o gustare perfecta, nici prea dulce, nici prea sarata, foarte usor de pregatit.
CHIFLE CU BRANZA |
- 400 g faina;
- 175 g unt;
- 1 ou;
- 1 lingura de zahar;
- 3 linguri apa rece;
- 220 g smantana;
- 200 gr branza feta;
- 2,5 lingurite de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat;
- o jumatate de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper;
- 1 lingura de patrunjel tocat;
- sare mare si ou pentru glazurat.
Amesteca faina cu zaharul, praful de copt, bicarbonatul, sarea si
piperul. Adauga untul. Separat, bate oul cu smantana si apa. Adauga-l in
compozitie impreuna cu patrunjelul si branza, apoi framanta aluatul.
Odata obtinut, nu-ti ramane decat sa intinzi foaia la o grosime de 2-3 cm, sa decupezi
chiflele cu un diametru de 3-4 cm si la o grosime de 2-3 cm, sa le ungi cu ou sa le bagi la cuptor.- 175 g unt;
- 1 ou;
- 1 lingura de zahar;
- 3 linguri apa rece;
- 220 g smantana;
- 200 gr branza feta;
- 2,5 lingurite de praf de copt;
- o jumatate de lingurita de bicarbonat;
- o jumatate de lingurita de sare;
- un sfert de lingurita de piper;
- 1 lingura de patrunjel tocat;
- sare mare si ou pentru glazurat.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.