Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

BUDINCA DE SMANTANA FIARTA CU VANILIE

Retete si gust
Ce poate fi mai usor si mai delicios decat o budinca? Este un desert tare simpatic, cu diferite arome. Gustul racoritor de busuioc si aroma imbietoare de capsuni.
budibca
BUDINCA DE SMANTANA FIARTA CU VANILIE

Ingrediente
Vanilie cu capsuni si sirop de busuioc

150 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
150 gr iaurt
1 lingurita pasta de vanilie
5 gr gelatina granulata incolora
40 gr zahar
8-12 capsuni proaspete
Sirop de busuioc
100 gr zahar
100 ml apa
5 gr frunze busuioc 
Portii: 4

Mod de preparare

  1. Intr-un vas cu cioc se pun 50 ml lapte si se presara deasupra gelatina. Se lasa se se umfle pana pregatiti restul.
  2. Intr-o craticioara se pune zaharul, restul de lapte si smantana. Se da la foc mic si se infierbanta  pana zaharul se dizolva.
  3. Se toarna acest amestec peste laptele cu gelatina si se amesteca timp de 1 minut, ca sa se dizolve gelatina. Se adauga pasta de vanilie. Se lasa amestecul sa se racoreasca bine de tot, amestecand din cand in cand.
  4. Cand compozitia e doar calduta, se adauga iaurtul. Se amesteca bine, eventual folosind un tel pentru o mai buna omogenizare. Se lasa compozitia sa stea cam 15 minute, amestecandu-se din cand in cand.
  5. Impartiti compozitia in 4 forme folosi-nd inelele de patiserie de 8 cm diametrul, carora le-am invartit fundul in folie de plastic si dati la frigider minim 4-6 ore, pana se incheaga.
  6. Se topeste zaharul in apa la foc mic. Se da focul la mediu si se mai fierbe siropul 5 minute. Se lasa sa se raceasca complet.
  7. Se mixeaza in robot siropul si busuiocul. Se lasa 5-10 minute sa se infuzeze. Se strecoara siropul printr-o sita fina. Se pune la frigider pana e nevoie de el. Siropul este suficient pentru minim 8 bucati de smantana fiarta.
  8. Se taie capsunile rondele si se presara cu o priza de zahar si se lasa sa stea pana pregatiti restul.
  9. Servire: se scoate folia de pe fiecare inel si se aseaza inelul in mijlocul farfuriei de servire. Cu uscatorul de par se incalzeste putin, pe exterior, marginea inelului, de jur imprejur. Incercati sa-l scoateti. Daca budinca de smantana fiarta nu se desprinde usor de pe pereti, continuati sa incalziti. La un moment dat inelul va aluneca usor si  ramane intacta budinca de smantana fiarta, in farfurie.
  10. Asezati pe fiecare  rondele de capsuni. Turnati cate 2-3 linguri sirop de busuioc peste ele. Serviti imediat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!