Ce poate fi mai usor si mai delicios decat o budinca? Este
un desert tare simpatic, cu diferite arome. Gustul racoritor de busuioc si aroma imbietoare de capsuni.
BUDINCA DE SMANTANA FIARTA CU VANILIE |
Ingrediente
Vanilie cu capsuni si sirop de busuioc
150 ml lapte
200 ml smantana pentru frisca
150 gr iaurt
1 lingurita pasta de vanilie
5 gr gelatina granulata incolora
40 gr zahar
8-12 capsuni proaspete
200 ml smantana pentru frisca
150 gr iaurt
1 lingurita pasta de vanilie
5 gr gelatina granulata incolora
40 gr zahar
8-12 capsuni proaspete
Sirop de busuioc
100 gr zahar
100 ml apa
5 gr frunze busuioc
100 ml apa
5 gr frunze busuioc
Portii: 4
Mod de preparare
- Intr-un vas cu cioc se pun 50 ml lapte si se presara deasupra gelatina. Se lasa se se umfle pana pregatiti restul.
- Intr-o craticioara se pune zaharul, restul de lapte si smantana. Se da la foc mic si se infierbanta pana zaharul se dizolva.
- Se toarna acest amestec peste laptele cu gelatina si se amesteca timp de 1 minut, ca sa se dizolve gelatina. Se adauga pasta de vanilie. Se lasa amestecul sa se racoreasca bine de tot, amestecand din cand in cand.
- Cand compozitia e doar calduta, se adauga iaurtul. Se amesteca bine, eventual folosind un tel pentru o mai buna omogenizare. Se lasa compozitia sa stea cam 15 minute, amestecandu-se din cand in cand.
- Impartiti compozitia in 4 forme folosi-nd inelele de patiserie de 8 cm diametrul, carora le-am invartit fundul in folie de plastic si dati la frigider minim 4-6 ore, pana se incheaga.
- Se topeste zaharul in apa la foc mic. Se da focul la mediu si se mai fierbe siropul 5 minute. Se lasa sa se raceasca complet.
- Se mixeaza in robot siropul si busuiocul. Se lasa 5-10 minute sa se
infuzeze. Se strecoara siropul printr-o sita fina. Se pune
la frigider pana e nevoie de el. Siropul este suficient pentru minim 8 bucati de smantana fiarta.
- Se taie capsunile rondele si se presara cu o priza de zahar si se lasa sa stea pana pregatiti restul.
- Servire: se scoate folia de pe fiecare inel si se aseaza inelul in mijlocul farfuriei de servire. Cu uscatorul de par se incalzeste putin, pe exterior, marginea inelului, de jur imprejur. Incercati sa-l scoateti. Daca budinca de smantana fiarta nu se desprinde usor de pe pereti, continuati sa incalziti. La un moment dat inelul va aluneca usor si ramane intacta budinca de smantana fiarta, in farfurie.
- Asezati pe fiecare rondele de capsuni. Turnati cate 2-3 linguri sirop de busuioc peste ele. Serviti imediat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.