Prajitura cu miere si piersici este delicioasa, pufoasa si usor de
pregatit. Este o reteta de prajitura ce poate fi pregatita si cu alt fel
de fructe sau cu fructe din compot.
PRAJITURA CU MIERE SI PIERSICI |
Ingrediente
100 gr. miere
100.gr zahar pudra
4 oua
1 borcan compot de piersici
230 gr margarina
6 inguri de apa
1/2 lingurita bicarbonat stins cu zeama de lamaie
250 gr. faina
1 plic zahar vanilat
ciocolata pentru decor
Mod de preparare
Intr-un castron, punem margarina
topita, apoi adaugam mierea, apa, zaharul pudra, zaharul vanilat,
galbenusurile, amestecand dupa fiecare.
Apoi adaugam albusurile batute spuma si mixam. Adaugam faina-n ploaie, punem si bicarbonatul stins dupa ce punem faina si mixam bine.
Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata.
Punem piersicile scurse bine de zeama si tavalite prin faina.Bagam tava la cuptorul incins la 175 de grade, pt 20-25 de minute pe gratarul din mijloc.Topiti o ciocolata neagra de 100 gr. la bain marie, taiati prajitura in patrate mai mari, asa calda cum era, mutati-o pe o folie de aluminiu, puneti zahar pudra, nu foarte mult, ca sa aiba priza ciocolata, bagati-o in punga mica taiata la un colt si treceti cu ea peste cuburile taiate.
Este foarte frageda.
Serviti prajitura cu miere si piersici dupa ce s-a racit.
Apoi adaugam albusurile batute spuma si mixam. Adaugam faina-n ploaie, punem si bicarbonatul stins dupa ce punem faina si mixam bine.
Turnam aluatul intr-o tava unsa si tapetata.
Punem piersicile scurse bine de zeama si tavalite prin faina.Bagam tava la cuptorul incins la 175 de grade, pt 20-25 de minute pe gratarul din mijloc.Topiti o ciocolata neagra de 100 gr. la bain marie, taiati prajitura in patrate mai mari, asa calda cum era, mutati-o pe o folie de aluminiu, puneti zahar pudra, nu foarte mult, ca sa aiba priza ciocolata, bagati-o in punga mica taiata la un colt si treceti cu ea peste cuburile taiate.
Este foarte frageda.
Serviti prajitura cu miere si piersici dupa ce s-a racit.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.