Placinta rapida se face foarte repede si cu aproape orice avem prin frigider, de la branzeturi si mezeluri pana la diferite legume. Az vom face o reteta cu cascaval si salam.
PLACINTA RAPIDA |
Ingrediente
- 310 g faina
- 200 ml lapte
- 2 oua mari
- 5 g drojdie uscata
- 80 ml ulei
- 2 lingurite gris
- salam.
- cascaval
- 1/2 lingurite rase de sare
Mod de preparare
Punem
faina intr-un vas iar in centrul ei adaugam drojdia dizolvata in
laptele usor caldut, ouale, uleiul si sarea. Amestecam bine cu o
lingura.
- Tapetam forma cu unt si gris si formam un strat de aluat. Pudram aluatul cu putin gris, formam un strat de salam, apoi un strat de cascaval si iar unul de salam.
- Acoperim ultimul strat de salam cu aluatul ramas. Daca va este greu sa il intindeti, umeziti o lingura cu apa si intindeti aluatul.Pudram suprafata placintei cu mac sau susan, o lasam sa se odihneaca 20-30 minute. Intre timp, preincalzim cuptorul la 160°C. Coacem placinta pentru 20-25 minute.
- Inainte de a scoate placinta din cuptor, infigem o scobitoare in ea. Daca iese curata, atunci o scoatem si o lasam cateva minute sa se racoreasca.
- O taiem in patratele si o servim.
Pofta buna!!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.