In cautarea de retete consistente si satioase n-ar fi rau sa iti
indrepti atentia catre una din legumele preferate de sezon: vanata. Este
un ingredient pe care il vei adora atat cu maioneza, cit si fara. Iata o reteta fara maioneza.
VINETE CU IAURT |
Ingrediente
2 vinete mari
250 gr iaurt
1-2 lingurite maioneza cu usturoi
3 linguri suc de lamaie
1 lingurita sare afumata
2 linguri ulei
250 gr iaurt
1-2 lingurite maioneza cu usturoi
3 linguri suc de lamaie
1 lingurita sare afumata
2 linguri ulei
Mod de preparare
- Vinetele se taie in doua pe lung si se cresteaza romburi deasupra. Se unge suprafata crestata cu ulei. Se coc vinetele in cuptor, la 240C pentru aprox 25-30 minute, pana sunt moi si usor rumene deasupra.
- Se scoate miezul din vinete folosind o paleta de lemn. Se pune pulpa vinetelor intr-o strecuratoare, se stropeste cu 2 linguri suc de lamaie si se lasa sa se raceasca si sa se scurga. Dupa ce s-au racit, am pus pulpa intr-o farfurie, am acoperit-o cu folie de plastic si am dat-o la frigider, cca. 1 ora.
- Se toaca pulpa vinetelor. Se adauga sarea afumata si uleiul peste ea si se amesteca bine.
- Se adauga iaurtul si maioneza de usturoi si se amesteca. Se verifica salata de sare si daca e nevoie se mai adauga sare normala. Daca e necesar mai adaugati suc de lamaie.
- La servire am presarat salata de vinete cu putin piper negru si fulgi de chili si am stropit-o cu putin ulei de masline. Se serveste salata cu lipie sau paine.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.