Fulgi de ovaz cu iaurt si faucte uscate. Nu stii ce sa mai mananci
dimineata? Micul dejun este cea mai importanta masa din zi, deci sub
nicio forma nu trebuie sa o sari.
MUSLI CU IAURT |
Ingrediente
400 gr iaurt simplu
100 gr fructe uscate
50-100 gr fulgi de ovaz
lapte
1 varf cutit scortisoara macinata
100 gr fructe uscate
50-100 gr fulgi de ovaz
lapte
1 varf cutit scortisoara macinata
Mod de preparare
- Se incalzeste usor putin lapte si se toarna peste fructele uscate cat sa le acopere. Se lasa sa stea macar 15 minute.
- Se scot fructele uscate din lapte si se pun intr-un borcan de 800 ml. Se adauga si 3-4 linguri din laptele in care s-au inmuiat. Se mixeaza cu blenderule vertical pana obtinem o pasta.
- Se adauga iaurtul si scortisoara peste piureul de fructe si se mixeaza bine cca 1 minut.
- In
restul de lapte ramas de la fructele uscate se pun fulgii de ovaz la
inmuiat macar 30 minute. Daca e nevoie se mai adauga lapte, acesta
trebuie sa acopere perfect ovazul.
- Cand ovazul a absorbit tot laptele se adauga in amestecul de iaurt si se omogenizeaza bine.
- Se poate consuma imediat sau se inchide borcanul cu capac si se pastreaza la frigider.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.