Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CIORBA DE PERISOARE

Retete si gust
Vă prezentăm o rețetă foarte delicioasă de ciorbă de perisoare. Este perfectă în orice sezon. Fiecare bucatar are un fel de mancare pe care il face si cu ochii inchisi. Urmariti aceasta reteta.
ciorba
CIORBA DE PERISOARE

Ingrediente

3 morcovi
1 gulie
1 radacina patrunjel
1 felie telina
1 ceapa mica
30 ml ulei
8 costite porc sau oase porc
1 lingura sare
1 lingura vegeta
1 ardei mic verde
2 rosii
1 lamaie sau sare de lamaie sau bors
Amestec perisoare
700 gr carne tocata de doua ori
1 ceapa medie
120 gr orez cu bob lung
1 lingurita sare
1 lingurita piper
1 lingura faina
10 fire patrunjel
2 oua

Mod de preparare

  1. Toate zarzavaturile se curata si se dau pe razatoarea mare. Se pun la calit in ulei intr-o oala mare.
  2. Cand se inmoaie un pic se pun costitele (sau oasele) deasupra si se acopera cu apa (cca 3.5 l apa). Se adauga sarea si vegeta.
  3. Se toaca marunt din cutit ardeiul si rosiile si se adauga si ele in supa. Se fierbe totul cu capac cca 45 minute. Verificati costitele sa fie fierte dupa cele 45 minute si lasati inca putin la fiert daca mai trebuie.
  4. Cat timp fierbe supa faceti perisoarele tinand cont de urmatoarele:
    - carnea tocata e bine sa fie fara multa grasime.
    - carnea se trece de doua ori prin masina de carne, trebuie sa fie foarte fina.
    - orezul pe care-l folositi sa fie perfect uscat; il puteti pune direct din punga sau daca obisnuiti sa-l spalati, il asezati intr-o strecuratoare la loc caldut si-l lasati sa se ususce perfect; e unul din secrete pentru ca perisoarele sa nu se imprastie in oala.
  5. Ceapa se da si ea prin masina de carne sau o dati pe razatoarea mica. Patrunjelul se toaca marunt.
  6. Intr-un bol amestecam toate ingredientele pentru perisoare si framantam bine.
  7. Ca mainile tot timpul umede formam perisoare de dimensiunea unei nuci.
  8. Cand e fiarte costita din supa putem pune perisoarele, una cate una in supa, avand grija sa le asezam pe toata suprafat oalei, nu le inghesuiti intr-un loc. Lasati la fiert la foc mediu cca 10 minute. Perisoarele fierte vor urca la suprafata. Cat timp fierb perisoarele spumati supa.
  9. Dupa 10 minute, stingeti focul, puneti capacul la oala si lasati sa se raceasca supa. Cand s-a racorit dregeti cu sucul de lamaie sau sare de lamaie sau bors, dupa gust.
  10. Serviti ciorba de perisoare cu smantana alaturi si presarata cu patrunjel tocat.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!