Pestele este una dintre mancarurile mele favorite, gatit sub orice forma
si orice fel de peste. Pentru reteta asta am luat trei trunchiuri de merluciu si niste cartofi in sos. Sa vdeti ce bun si gustos a iesit.
MERLUCIU CU CARTOFI IN SOS |
Ingrediente
650 gr merluciu, 3 trunchiuri
650 gr cartofi rosii
650 gr cartofi rosii
Sos de usturoi
8 catei usturoi
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
75 ml ulei masline extravirgin
1 lingurita boia dulce
1/4 legatura patrunjel
1 ceapa mica
1 foaie de dafin
75 ml ulei masline extravirgin
1 lingurita boia dulce
1/4 legatura patrunjel
Supa
1 ceapa mica
1 bucata mai mica de praz
1 morcov
1/2 lingurita piper boabe
cozile de la patrunjel
75 ml vin alb sec
sare
1 bucata mai mica de praz
1 morcov
1/2 lingurita piper boabe
cozile de la patrunjel
75 ml vin alb sec
sare
Portii: 3
Mod de preparare
- Se incepe cu prepararea sosului, el trebuie sa stea un pic, sa se infuzeze. Intr-o craticioara mica se pune uleiul, ceapa tocata felii subtiri, 4 catei de usturoi curatati si taiati in doua si foaia de dafin. Se fierbe totul pe foc mic de tot, ca sa se infuzeze uleiul cu arome. Dureaza cam 15 minute, aveti grija sa nu lasati ceapa sau usturoiul sa prinda culoare. Uleiul doar sa bolboroseasca usor. Luati craticioara de pe foc, adaugati boiaua, amestecati bine. Adaugati restul de 4 usturoi striviti in sos. Lasati sa stea pana e nevoie de el.
- Intr-o oala se pun zarzavaturile pentru supa la fiert cu ceapa, morcovul, prazul, cozile de la patrunjelul pentru sos, toate taiate bucati mai mari, impreuna cu piperul boabe, vinul si 3.5 cani de apa. Se lasa la fiert pana pregatiti cartofii.
- Curatati cartofii si taiati-i felii. Adaugati-i in supa care fierbe. Adaugati sare. Fierbeti la foc mic, pana cartofii sunt facuti.
- Taiati merluciul curatat in felii groase de 2-3 cm. Daca a
fost congelat, il acoperiti 10 minute cu lapte, apoi il scurgeti si-l
uscati cu servetele.
- Strecurati supa si luati din strecuratoare doar cartofii. Zarzavaturile nu le folositi in aceasta reteta. Asezati cartofii intr-o cratita mai larga si presarati putina sare.
- Supa strecurata o puneti din nou in oala. Adaugati rondelele de merluciu in supa si fierbeti 5 minute. Scoateti pestele si asezati-l printre cartofi. Presarati putina sare si peste peste.
- Strecurati sosul de usturoi, presand in sita sa extrageti tot sosul din legume. Adaugati 150 ml din supa. Turnati sosul peste cartofi si peste. Presarati patrunjelul tocat fin.
- Puneti cratita pe foc, aduceti la fierbere si fierbeti cu capac timp de 5 minute, scuturand cu miscari fata-spate de 2-3 ori cratita.
- Serviti cald, imediat ce e gata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.