Șerbetul era pe vremuri un desert îndrăgit, pe care
îl gustai adesea la seratele de la casele mai mari. N-am mai mâncat așa o
bunătate de multă vreme! Iată rețeta:
INGREDIENTE
150 g zahăr
70 g cacao neîndulcita
¼ linguriță esență de vanilie
Un praf de scorțișoară
250 ml apă
30 ml cafea espresso proaspătă
1 lingură lichior de cafea
MOD DE PREPARAREÎntr-o oală încăpătoare amestecă zahărul cu cacaoa, esența de vanilie și scorțișoara, apoi adaugă apa și cafea espresso. Pune oala pe foc mic și amestecă până ce zahărul s-a topit complet, iar celelalte ingrediente s-au amestecat. Când este gata, ia oala de pe foc și lasă la răcit – acum poți adăuga și lichiorul de cafea.
Când a ajuns la temperatura camerei, transferă în recipiente de plastic și dă la frigider până se răcește bine.
Servește în apă minerală sau sifon
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.