Retete si gust, au facut o obsesie pentru ficatei de pui cu bacon, si nu degeaba. Crocant si cu
o aroma intensa, acesta schimba complet orice mancare cu care este
asociat. Iata si cum sa-l prepari cel mai bine.
FICATEI DE PUI CU BACON |
Ingrediente
500 gr ficatei de pui
500 gr bacon afumat feliat subtire - cca 20-25 felii
sare, piper
usturoi granulat
1 lingura unt
1 crengura rozmarin
Bucati: 20-25
Mod de preparare
- Ficateii se spala in mai multe ape, pana apa ramane curata. Se scurg bine si se taie in jumatate , cei doi lobi.
- Se topeste untul si cand incepe sa fac spuma se adauga crenguta de rozmarin. Se pun ficateii in tigaie si se prajesc pe fiecare parte cca 1-2 minute, pana sunt un pic rumeni, scuturand tigaia din cand in cand.
- Se scot pe o farfurie si se lasa sa se racoreasca.
- La capatul fiecarei felioare de bacon asezati cate un ficatel pe care il condimentati din belsug cu un amestec de sare, piper si usturoi granulat. Rulati ficatelul in bacon si asigurati cu 1-2 scobitori.
- Asezati rulourile formate in tava fara grasime si dati la cuptor la 180C pentru 15-20 minute. Apoi porniti grillul si lasati inca 5 minute, pana baconul e crocant. Daca nu aveti optiunea grill la cuptor lasati ficateii inca 15 minute, pana baconul e crocant.
- Serviti ca si aperitiv cald sau ca felul doi alaturi de o salata.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.