Pentru a intregi gustul insa am preparat un sos de mustar cu miere, sos care completeaza gustul preparatului.
PIEPT DE PUI CU BACON |
- 4 buc piept de pui
- 300 g bacon afumat
- 200 g ciuperci
- 1 buc ardei gras
- 2 buc cepe medii
- 100 g parmezan
- patrunjel tocat
- boia
- usturoi granulat
- sare si piper dupa gust
- ulei pentru prajit
Sos de mustar
- 2-3 linguri maioneza
- 1 lingura mustar dulce
- 1 lingura miere
- 1 lingurita otet
- dupa gust sare si piper
Mod de preparara
Se bate pieptul de pui intocmai ca la snitele dupa care se condimenteaza fiecare bucata cu sare , piper , usturoi granulat si boia.Acoperim carnea cu folie alimentara dupa care trecem la taierea legumelor.Incepem cu ceapa pe care o taiem marunt dupa care ne ocupam de ardeiul gras,pe acesta il vom taia bastonase.Taiem si ciupercutele dupa care punem o tigaie la foc.Punem putin ulei si calim ardeiul cu ceapa si putina sare.Amestecam si le lasam la foc timp de 3-4 minute.
Separat,prajim ciupercile cu un praf de sare.Pe acestea le vom lasa la foc pana cand se va evapora apa lasata de ele.
Asezam o felie de carnita pe folie alimentara si punem ciupercute si ardei cu ceapa.Adaugam parmezan si presaram patrunjel dupa care rulam.Venim cu doua felii de bacon afumat,asezam carnita de pui si rulam infasurand carnita de pui cu baconul.
Punem putin ulei in tava pe care o vom folosi si asezam fiecare mini rulada.Turnam un fir subtire de ulei pe fiecare mini rulada dupa care presaram boia.Bagam tava in cuptorul preincins la 180 C pentru 45 de minute.
Scoatem tava de la cuptor si stropim bucatile de rulada cu lichidul din tava si bagam tava din nou in cuptor pentru 5-10 minute.
Pregatim un sos de mustar, care merge de minune cu aceasta rulada aromata si delicioasa. Amestecam maioneza cu mustarul dulce , mierea si lingurita de otet. Condimentam cu sare si piper dupa gust , amestecam si avem sosul pregatit. Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.