Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

SERBET DE CAPSUNI

Retete si gust
Ai pofta de ceva dulce si racoritor, dar inghetata nu este o optiune pentru ca tii post? Incearca sorbetul de capsuni: il faci in doi timpi si trei miscari. Dupa aceasta postare ma astept sa aud: “de ajuns cu capsuni, mai cauta si altceva!” Nu, capsunile sunt preferata mea.
SERBET
SERBET DE CAPSUNI
Ingrediente:
- 1 pahar de zeama de capsuni,
- 1 kg zahar.

Mod de preparare:


Se storc printr-un tifon des fructele coapte si parfumate.
Se lasa sa se limpezeasca si se pune In tingirea de dulceata zaharul cu un pahar de zeama de capsune.
Se pune pe ochiul de la aragaz o cratita si se lasa la foc moale, pana se topeste zaharul, apoi pe un foc iute.
Se ia spuma neagra care se ridica la suprafata si se sterg marginile vasului cu o carpa curata, muiata in apa rece.
Se incearca daca este legat dand drumul la cateva picaturi intr-o ceasca cu apa foarte rece.
Daca picaturile nu se dizolva indata si se pot lua intre degete, serbetul este gata si se da imediat jos de pe foc. Daca nu este gata, se lasa sa mai fiarba, incercand din nou. Se va Incerca de 2 - 3 ori, ca sa iasa serbetul potrivit de legat.
Se acopera cratita cu o carpa uda si se lasa numai putin sa se racoreasca, luandu-se fierbinte la frecat.
Se asaza cratita pe un scaunel intors cu picioarele in sus astfel incat sa nu se miste la amestecat si cu o vergea de lemn sau cu facaletul de mamaliga, se amesteca serbetul numai intr-o parte pana isi schimba culoarea, devenind ca un aluat potrivit de tare.
Cand incepe sa-si schimbe culoarea, se adauga, amestecand mereu, o lingurita de zeama de lamaie.
Se poate pune direct cu lingura in borcan sau se mai framanta cu mana si se pune in borcan, apasandu-l cu pumnul ca sa nu ramana goluri de aer printre bucatile de serbet.
Acest preparat dulce si parfumat se serveste cu multa apa, iar dupa unii, seamana mai degraba cu o inghetata decat cu dulceata tipic romaneasca.
Daca doriti sa consumati serbet la fel de aromat ca cel de capsuni, veti obtine un preparat culinar dulce si gustos din zmeura, fragi, cirese amare, visine, lamai sau portocale.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!