Eclerele sunt slabiciunea mea, imi place sa le fac, sa le mananc si intotdeauna incerc sa invat variante noi si gustoase. Si pentru ca nu credem ca sunt singur care apreciaza aceaste delicii, deci am sa v-o fac, una dintre ele, Urmeaza-le pe acestea.
ECLERE CU BRANZA |
Ingrediente
110 ml apa
60 gr unt
1/2 lingurita sare
75 gr faina
2 lingurite rase mustar
2 oua
50 gr branza din care - 40 gr cheddar + 10 gr parmezan
60 gr unt
1/2 lingurita sare
75 gr faina
2 lingurite rase mustar
2 oua
50 gr branza din care - 40 gr cheddar + 10 gr parmezan
Bucati: 30
Mod de preparare
- Puneti apa cu untul si sarea pe foc mediu, pana se topeste untul si incepe sa fiarba.
- Turnati toata faina dintr-o data si amestecati rapid pana se leaga aluatul, devine ca o bila. Luati oala de pe foc si lasati compozitia sa se racoreasca un pic.
- Adaugati mustarul si apoi ouale, unul cate unul, amestecand bine, pana se incorporeaza, dupa fiecare. O sa vi se para ca aluatul nu se leaga, ca se fac cocoloase mari dupa ce adaugati ouale, dar insistati si amestecti bine, se va lega cca 1 minut.
- Adaugati branza razuita pe razatoarea mica si amestecati bine. Aluatul trebuie sa fie destul de tare, vedeti cum arata eclerele
formate in tava; daca e prea moale aluatul, ele se vor turti in loc sa
creasca. La fel se va intampla daca puneti foarte multa branza sau
folositi o branza umeda. Pentru aceasta reteta alegeti branzeturi
uscate, tari
- Faceti movilite nu foarte mari pe tava acoperita cu hartie de copt. Presarati-le cu putin piper, sare mare si chili. Si apoi presarati si putin parmezan. Daca nu aveti sprit puteti folosi o punga taiata la un colt sau puteti face movilitele cu o lingurita. In acest moment le puteti pune la frigider si le coaceti cand doriti; aceste eclere sunt mai bune calde, deci e bine sa le coaceti doar inainte de a sosi musafirii.
- Dati la cuptor la 220C pentru 30 minute, pana sunt rumene, fara a deschide cuptorul. Serviti imediat, cat sunt caldute. Si un ultim sfat: lasati eclerele sa se coaca pana devin rumene si nu deschideti cuptorul in acest timp; daca eclerele nu sunt suficient de uscate se vor desumfla cand se racesc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.