Iubeşti ciocolata şi doreşti un desert simplu şi rapid de preparat? Îţi
propunem pentru astăzi reţeta pentru ciocolata şi lapte. Este o
reţetă cu grad de dificultate redus. Se poata fi savurata si simpla in orice moment al zilei.
CIOAOLATA FIERBINTE |
Ingrediente
100 gr ciocolata neagra
50 gr cacao
400 ml lapte
300 ml apa
2 espresso scurte de 100 ml
6 fasii coaja portocala
4 fasii coaja lamaie
frisca si scortisoara/cacao pentru servire
50 gr cacao
400 ml lapte
300 ml apa
2 espresso scurte de 100 ml
6 fasii coaja portocala
4 fasii coaja lamaie
frisca si scortisoara/cacao pentru servire
Portii: 4
Mod de preparare
- Intr-o craticioara se pun laptele, apa, espresso si cojile de citrice luate cu curatatorul de legume. Se aduce la fierbere si imediat se stinge focul. Se pune capacul si se lasa sa stea 5 minute sa se infuzeze. Dupa acest timp se scot cojile.
- Intr-un vas se pune ciocolata maruntita. Se toarna putin din amestecul fierbinte. Se amesteca pana ciocolata e topita total. Se adauga cacaua si se amesteca pana obtineti un amestec omogen.
- Se toarna restul de lichid fierbinte in fir subtire in timp ce se amesteca pana se dizolve bine totul si aveti o compozitie fara cocoloase.
- Se pune ciocolata inapoi in craticioara si se lasa pe foc mic pana se infierbanta. Nu lasati insa ciocolata sa fiarba, doar sa vedeti ca iese abur din ea.
- Opriti focul si puteti servi imediat. Se pastreaza foarte bine 1-2 zile la frigider. In momentul servirii doar o reinfierbantati, fara a o lasa sa fiarba.
- Se serveste in cesti de cappuccino cu un mot de frisca batuta pe care presarati putina scortisoara sau cacao.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.