Daca va plac chiftelele la cuptor, va recomand cu mare drag aceasta reteta de chiftele. In aceasta reteta am folosit tarhonul si parmezanul, despre care
pot spune ca a completat cu succes tot mixul de ingrediente.
CHIFTELE LA CUPTOR |
Ingrediente
750 gr carne tocata mixta
1 ceapa mai mivi
2 catei usturoi
100 gr miez de paine
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 fire tarhon cam 1 lingurita cu varf tarhon tocat
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cu varf sare
1 ceapa mai mivi
2 catei usturoi
100 gr miez de paine
100 ml lapte
30 gr parmezan ras
1/4 legatura patrunjel
2 fire tarhon cam 1 lingurita cu varf tarhon tocat
coaja rasa de la 1/4 lamaie
1/4 lingurita piper negru macinat
1 lingurita cu varf sare
Bucati: 28
Mod de preparare
- Carnea de vita, vitel si pieptul de porc se tin la congelator cu 1-2 ore inainte de a le tocat. Asa se vor tocat mai usor. Se trec apoi o data prin masina de tocat carne.
- Intr-un bol puneti miezul de paine rupt in bucatele si turnati laptele peste el. Lasati sa stea pana e nevoie de el.
- In alt bol tocati ceapa cubulete marunte si presarati putin sare. Lasati sa stea pana e nevoie de ea.
- Intr-un bol incapator puneti carnea tocata, verdeturile tocate, usturoiul strivit, coaja de lamaie razuita, parmezanul ras, sarea si piperul. Adaugati miezul inmuiat si ceapa stoarsa bine de sucul care-l lasa. Amestecati foarte usor cu o lingura toate acestea, doar cat sa se imprastie egal in bol.
- Treceti tot continutul bolului inca o data prin masina de carne. Acum toate elementele din chiftele se vor combina bine. Va rezulta o pasta uniforma.
- Din compozitia de carne formati bile de dimensiunea unei nuci. Cand ati terminat de format toate chiftelele, ungeti-va palmele cu putin ulei si rulati chiftelele inca o data intre palme. Va ungeti mainile cu ulei tot la 5-6 chiftele. Asezati chiftelele unse in tava tapetata cu hartie de copt, fara a le inghesui.
- Coaceti chiftelele la 250C timp de 10 minute. Chiftelele vor fi
palide dupa acest timp. Mutati cuptorul pe grill si mai lasati pana
chiftelele se rumenesc placut.
- Chiftelele sunt mai bune caldute, dar sunt bune si la temperatura camerei. Se pot reincalzi.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.