Sunt sigura ca marea majoritate dintre noi s-a intalnit cu acest desert
mult controversat. Multi spun ca e mult prea dulce, dar tot nu se abtin
sa guste macar o bucatica din dulcele pacat.
BACLAVA |
Ingrediente
Baclava
1 pachet foi placinta
250 gr alune
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
250 gr alune
200 gr nuci
100 gr zahar
1 lingurita scortisoara
1 lingurita cuisoare
100 gr unt
Sirop
350 gr zahar
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
100 gr miere
250 ml apa
suc de la 1/2 lamaie
cateva cuisoare
Mod de preparare
- Se pun pe foc toate ingredientele de la sirop si se fierb 10 minute la foc mediu, amestecand din timp in timp. Apoi se lasa la racit la temperatura camerei.
- Se pun nucile in robot, cu aromele si zaharul. Se dau cateva pulsuri, ca sa se toace nucile, dar sa nu fie prea fin macinate.
- Se unge o foaie de placinta cu unt topit. Se pune alta foaie deasupra ei si se repeta operatia. O sa avem 3 straturi de foi, o ungem si pe cea de deasupra. Apoi pliem foile pe latime, ca sa obtinem o noua foaie cu 6 straturi. Punem foaia intr-o tava in care am pus hartie de copt.
- Adaugam 1/2 din amestecul aromat de nuci.
- Apoi mai facem un strat de foi unse le punem deasupra, le presam bine si punem restul de nuci. Terminam cu alta foaie de placinta. La sfarsit avem 3 straturi de foi de placinta si intre ele 2 de nuci
- Taiem frumos cu un cutter in patrate sau romburi pana la ultimul strat de placinta. Decoram cu cuisoare, infigand cate unul in fiecare romb obtinut.
- Apoi puneti la cuptor la 180C pentru 40 min, pana se rumenesc.
- O scoatem si, asa fierbinte, turnam siropul peste toata suprafata. Se lasa la frigider cateva ore inainte de a o consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.