Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

CARTOFI NOI CU TELEMEA

Retete si gust
O garnitură absolut delicioasă și extrem de ușor de făcut. Cea mai buna reteta de cartofi noi cu masline si telemea la cuptor. Un fel de mancare rapida de cartofi, masline, telemea, rosii, ceapa si usturoi pe care orice gospodina il poate pregati, făcând din acest fel de mâncare una pe care o vei repeta, cu siguranț..
cartofi
CARTOFI NOI CU TELEMEA

Ingrediente

1 kg cartofi noi
15 masline
500 gr rosii
1 ceapa medie
2 catei de usturoi
1/4 lingurita chimion macinat
1 1/2 lingurita oregano uscat
1 lingurita otet
1/2 lingurita zahar
200 gr telemea
4 linguri ulei
sare, piper negru
Portii: 4

Mud de preparare

  1. Intr-o tigaie se incing 2 linguri de ulei. Se adauga ceapa tocata marunt si se lasa doar pana se inmoaie un pic. Se adauga usturoiul strivit si se mai lasa 1 minut. Se adauga rosiile date pe razatoare, chimionul, 1 lingurita oregano, otetul si zaharul si putina sare si piper macinat. Se lasa sa fiarba pana sosul scade usor.
  2. Intre timp se freaca cartofii cu un burete metalic sau se curata normal de coaja. Se taie rondele care se presara cu putina sare si piper.
  3. Se toarna sosul de rosii peste cartofi si se amesteca. Se aseaza totul intr-o tava termorezistenta, avand grija sa nivelati cartofii. Se presara maslinele printre cartofi. Se toarna 50 ml apa pe margine tavii.
  4. Se da tava la cuptor, la 200C, timp de 30 minute.
  5. Se presara telemeaua peste cartofi. Se picura restul de ulei si oregano. Se mai dau la cuptor inca 15-20 minute.
  6. Se serveste imediat, e mai bun, dar ce ramane poate fi reincalzit la cuptor.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!