Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

TORT DOBOS

Retete si gust
Cate foi are un Dobos? Cum se fac foile de Dobos? Cum se face crema de Dobos? Cum se face caramelul de Dobos? Tot-ul o sa-l inveti din post-ul de mai jos.
TORT DOBOS
Ingrediente
Pentru blat
6 ouă
250 g zahăr
2 linguri zeamă de lămâie
150 g făină
50 g amidon
1 praf de sare
Pentru crema de ciocolată
220 g ciocolată
4 gălbenușuri
100 g smântână
150 g zahăr
250 g unt
Pentru crema caramel
150 g zahăr pudră
Mod de preparare
Pas 1
Pentru foi, bați spumă tare albușurile. Dai drumul la cuptor și tapetezi o formă de tort. Mixezi gălbenușurile cu zahărul până când capătă o consistență cremoasă, apoi adaugi o lingură cu zeamă de lămâie. Combini făina cu sarea și amidonul. Încorporezi jumătate din cantitatea de făină în gălbenușuri, apoi adaugi zeama de lămâie rămasă și pui alternativ câte o lingură de făină și una de albuș bătut, amestecând până la omogenizare.

Pasul 2
Pui câte 5-6 linguri de compoziție în forma de tort, cât să obții un strat uniform. Coci foaia până se rumenește ușor pe margini. O scoți, o lași la răcorit și pui din nou compoziție. În final, trebuie să obții 7 foi.

Pas 3
Pentru cremă, rupi ciocolata bucăți și o topești pe baie de aburi. Adaugi smântâna, zahărul, gălbenușurile și mai ții 5 minute, amestecând constant până când crema începe să se îngroașe. O dai deoparte, o lași la răcorit și o amesteci cu untul frecat spumă.
Pentru caramel, topești zahărul într-o cratiță, apoi îl torni, în strat uniform peste o foaie de tort. Lași la răcorit și rupi foaia bucăți.
Pui într-o formă de tort, cu inel detașabil, o foaie, o ungi cu cremă și continui până când termini ingredientele, deasupra fiind cremă. Pentru decor, folosești bucățile de caramel. Dai tortul la rece peste noapte.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!