A venit si temperaturi, mai ca de vara. Am facut supa asta de foarte mult timp, dar fiindca a fost asa rece
nu am gasit momentul potrivit sa o postez. Am zis ca nu mananca nimeni
o supa rece la asa temperaturi, destul de rece.
SUPA DE BERE SI BARNZA CHEDDAR |
Ingrediente
- 500 ml bere neagra
- 4 linguri unt
- 1 morcov tocat mărunt
- 1 ceapă mare tocată
- 2 căței de usturoi pisați
- 35 g făină
- 300 ml lapte
- 150 ml smântână de gătit
- 1 lingură muștar
- 300 g brânză cheddar rasă
- sare și piper după gust
Mod De Preparare
- Topește untul într-o cratiță mare, adaugă morcovul, ceapa și usturoiul. Sotează 10 minute. Adaugă făina și amestecă bine, timp de 3 minute până când făina devine ușor rumenie.
- Combină laptele cu smântâna și toarnă amestecul, treptat, peste conținutul din cratiță. Dă focul mai mare, adaugă berea și muștarul, amestecând continuu până la omogenizare. Adu la fierbere, amestecând bine, până când spuma dispare.
- Lasă la foc mic 10 minute până când se îngroașă. dă de pe foc, adaugă brânza cheddar treptat, amestecând. Gustă și apoi asezonează cu sare și piper. Poti adauga in fiecare parte, bacon rumenit si ceapa verde, Se serveste rece,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.