Minciunelele se numara printre deserturile m-ele si inca reprezinta
o reteta des intalnita in bucataria mea. Afla cum sa le faci din
acest articol. Sunt aromate, se lasa inmuiate in ceai sau miere si
aluneca pe gat, de parca nici n-au fost. Aceste minciunele
sunt delicioase, spornice. Iata cum fac cei din maroc.
MINCIUNELE IN BUCATARIA MEA SI IN CEA DIN MAROC |
Ingrediente
- 1,200 kg făină
- 2 bucati gălbenuşuri
- 80 g unt topit
- 150 ml ulei
- 1 lingura anason măcinat
- 1 lingura scorţişoară măcinată
- 80 ml apă de flori de portocal
- 2 linguri oţet
- 1/2 plic praf de copt
- 1 lingurita mică sare
- 1 ceasca ulei pentru prăjit
Pentru servit:
- 250 g seminţe de susan măcinate
- 1 ceasca miere
Mod De Preparare
1. În cuva robotului se pun făina, gălbenuşurile, untul topit, uleiul, anasonul, scorţişoara, oţetul, sarea amestecată cu praful de copt, apa de flori de portocal.
2. Se amestecă bine timp de 10 minute pentru a obţine un aluat omogen, suficient de tare pentru a fi întins.
3. Pe masa presărată cu făină se întind bucăţi din aluat şi apoi se taie fâşii late de 2-3 cm cu ajutorul unei rulete dinţate de patiserie.
4. Se încinge uleiul într-un tuci şi se pun fâşiile la prăjit. Între timp, se pune şi mierea la bain-marie. Pe măsură ce fâşiile de aluat se prăjesc, se pun în miere şi se scot cu spumiera pe un grătar. Se persară cu seminţe de susan şi se lasă să se zvânte.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.