Cine poate refuza o portie de fasole cu o delicioasa, chiftelute in sos de rosii, linga niste porumb frumos asortate ? Nimeni. Poftiti la masa!
CHIFTELUTE CU SOS DE ROSII, FASOLE SI PORUMB |
Ingrediente
500 g | carne de vită |
1 | ceapă roşie, tăiată în cubuleţe |
2 căţei | usturoi, fin tăiaţi |
3 linguri | pesmet |
2 linguri | pătrunjel, tocat mărunt |
1 lingură | suc de tomate |
1 linguriţă | boia de ardei iute |
3 linguri | făină |
3 linguri | ulei de măsline |
1 | conservă rosii în sos 425 ml |
100 ml | cub de legume instant |
1 | conservă de fasole 425 ml |
1 | conservă porumb 425 ml |
0.5 lingură | piper roşu |
4 | ouă |
1 | coajă de lămâie |
sare | |
piper negru măcinat |
Mod de preparare
Încălziţi cuptorul la 180 grade sus/jos (160 grade pentru cuptoare cu convectie).
Se amestecă
carnea tocată, sarea, piperul, ceapa, usturoiul, pesmetul, 1 lingură de
pătrunjel tocat, sucul de tomate şi boiaua de ardei dulce. Apoi, se
frământă bine cu mâinile umezite şi se formează 20 de chifteluţe.
Chifteluţele se
dau prin făină şi se prăjesc pe fiecare parte într-o tigaie încinsă cu
ulei de măsline timp de aproximativ 5 minute, până se rumenesc.
Ulterior, chifteluţele se pun într-un vas termorezistent.
Roşiile se
pisează cu furculiţa şi se amestecă cu sosul din conservă, cubul de
legume, fasolea boabe şi porumbul. Se condimentează cu sare, piper şi
ardei iute şi se toarnă peste chiftele.
Se pune la cuptor timp de aproximativ 40 de minute.
După 25 de minute de coacere, se adaugă ouăle deasupra şi se continuă coacerea până la final.
Chiftelele se servesc cu pătrunjel şi coajă de lămâie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.