Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PIEPT DE PUI CU SMINTINA SI LAMII

Retete si gust
Dacă ai poftă de o masă copioasă, te inspir cu această rețetă de piept de pui cu unt absolut delicioasă. Din fericire pentru noi, aceste rețete senzaționale și combinații ne fac viața mai frumoasă.
PIEPT DE PUI CU  SMINTINA SI LAMII

Ingrediente

  • 2 bucăți mari de piept de pui dezosat
  • 1 lingură ulei de măsline
  • 1 lingură cu vârf de unt
  • 1 cățel de usturoi tocat
  • 2 linguri roșii uscate tocate
  • 2 linguri de vin alb
  • zeama de la o lămâie
  • 220 ml supă de pui
  • 2 linguri de capere
  • 2 linguri de unt
  • 110 ml smântână pentru gătit
  • 3 linguri de făină
  • sare și piper după gust
  • OPȚIONAL: pentru decorat, pătrunjel tocat și o lămâie

Mod De Preparare

Taie pieptul de pui în 2, transversal și bate ușor fiecare bucată ca pentru șnițele. Dacă faci asta, va rămâne mai fraged și, totdată, se va găti mai repede. Asezonează cu sare și piper. Dă ușor puiul prin făină și scutură excesul – făina va ajuta, mai târziu, sosul să se îngroașe.
Încinge o tigaie mare. Toarnă uleiul de măsline, topește untul. Când începe să sfârâie adaugă bucățile de pui. Sotează puiul la foc mediu, 3 minute pe fiecare parte, până devine ușor rumen. Scoate-le într-un vas și ține-le calde.
În același vas în care ai făcut puiul adaugă vinul, amestecând cu ce a rămas după ce ai scos carnea, ca să se omogenizeze aromele fabuloase. Adaugă apoi încet, amestecând continuu, supa de pui, zeama de lămâie, caperele – scurse înainte – și roșiile uscate. Adu sosul la punctul de fierbere -tot amestecând ușor și continuu. Lasă-l să scadă și să ajungă cam jumătate din ce ai în tigaie.
Adaugă smântâna și alte 2 linguri de unt. Asezonează după gust. Lasă aromele să se așeze, 1-2 minute. Adu la fierbere apoi redu focul la mediu. Amestecă ușor încă o dată, apoi adaugă puiul. Poți presăra deasupra pătrunjel și decora cu felii subțiri de lămâie.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!