Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

PRAJITURA DE CIOCOLATA SI CONIAC

Retete si gust
Va oferim o reteta deosebita, o prajitura de ciocolata si coniac. Acesta are un aspect rafinat si un gust delicios. Este clar ca acesta de ciocolata cu coniac, este unul cu gust si rafinament.
PRAJITURA DE CIOCOLATA SI CONIAC

Ingrediente

3 ouă
100 g zahăr
100 g făină
½ linguriţă praf de copt
100 g unt
1 vârf de cuțit sare
150 ml coniac
Pentru cremă
200 g ciocolată praline
1 lingură lapte
4 ouă
250 ml frişcă lichidă
4 linguri zahăr
6 foi gelatină
3 linguri pudră de cacao

Mod de preparare

Pentru blat, se topeşte untul și se lasă să se răcească. Gălbenuşurile se pun într-un bol, se amestecă cu zahărul şi se pun pe baie de aburi, bătându-se constant până îşi dublează volumul şi se albesc. Se scoate crema de pe aburi, se amestecă în ea până se răceşte complet.
Se adaugă peste crema de gălbenuşuri făina cernută cu sarea şi praful de copt, iar la final se încorporează albuşurile bătute spumă tare. Se toarnă aluatul într-o formă de cozonac unsă şi tapetată şi se coace în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30 minute. Se lasă să se răcească în formă, după care se taie în patru pe inaltime.
Pentru cremă, se înmoaie gelatina în apă rece. Se topeşte ciocolata cu laptele şi zahărul pudră, se adaugă gelatina stoarsă în ea şi se amestecă bine. Se toarnă într-un castron, se lasă să se răcească, după care se încorporează gălbenuşurile treptat, bătându-se cu telul. Se încorporează în ciocolată frişca bătută bine şi la final albuşurile bătute spumă tare.
Se îmbracă tava în care s-a copt blatul cu folie alimentară, se aşază blatul de jos, se stropeşte cu coniac, se pune cremă şi se continuă aşa până se termină toate ingredientele. Deasupra trebuie să fie blat. Se introduce la frigider pentru cel puţin 3 ore, se răstoarnă pe un platou şi se presară cu multă pudră de cacao.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!