Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

OUA UMPLUTE

Retete si gust
Azi va prezentam, un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor. Speram sa va placa ideea si o veti pune si voi in aplicare. Se apropie sarbatorile de Paste si poate cineva vrea sa faca oua de ciocolata acasa, asa ca am sa va arat ce simplu se fac ouale .Asa de frumos arata la sarbatori pe masa, puse intr-un cosule :
OUA UMPLUTE
Ingrediente:
125 g mascarpone
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
zahar dupa gust
1 plic gelatina fin alb marunta
7-8 linguri dulceata de caise
200 ml frisca
12-13 bucati oua de ciocolata

Mod de preparare :
Incepem intai cu ce e mai de lunga durata si anume cu punerea gelatinei la inmuiat in 100 ml apa rece. Pana gelatina se inmoaie trecem la urmatoarele faze. Cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata. Ouale le asezam intr-un cofrag caci au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte. Am decupat si ouale de ciocolata trecem la prepararea cremei de mascarpone cu care vom umple aceste oua dulci. Crema o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute. Frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone. Acestea fiind facute punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem - o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca. In alt vas punem dulceata de caise (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte. Umplem  ouale de ciocolata  mai mult de jumatate cu crema, cu ajutorul unei pungi (de ornat ). In mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut cu coada unei lingurite, facem un tunel pe mijloc in care vom turna tot cu ajutorul unei pungi (de ornat ) dulceata de caise. Astfel obtinem galbenusul. Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.

Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!