Azi va prezentam,
un desert cu care veti face senzatie si o surpriza placuta copiilor. Speram sa va
placa ideea si o veti pune si voi in aplicare. Se apropie sarbatorile de Paste si poate cineva vrea sa faca oua de
ciocolata acasa, asa ca am sa va arat ce simplu se fac ouale .Asa de
frumos arata la sarbatori pe masa, puse intr-un cosule :
OUA UMPLUTE |
Ingrediente:
125 g mascarpone
coaja rasa de la o lamaie
2 plicuri zahar vanilat
zahar dupa gust
1 plic gelatina fin alb marunta
7-8 linguri dulceata de caise
200 ml frisca
12-13 bucati oua de ciocolata
Mod de preparare :
Incepem intai cu ce e mai de lunga durata si anume cu punerea gelatinei la inmuiat in 100 ml apa rece. Pana gelatina se inmoaie trecem la urmatoarele faze. Cu un cutit zimtat decupam capacele din fiecare ou de ciocolata. Ouale le asezam intr-un cofrag caci au stabilitate mai buna, iar capacelele le punem deoparte. Am decupat si ouale de ciocolata trecem la prepararea cremei de mascarpone cu care vom umple aceste oua dulci. Crema o punem intr-un vas, adaugam zahar dupa gust, coaja rasa de la o lamaie, 2 plicuri zahar vanilat si o amestecam cu mixerul pana la omogenizare 1-2 minute. Frisca o batem spuma si apoi o adaugam la crema de mascarpone. Acestea fiind facute punem vasul cu gelatina inmuiata pe foc sa o incalzim usor (atentie nu o fierbem - o incalzim pana devine lichida !) si adaugam 2 linguri la crema de mascarpone si frisca. In alt vas punem dulceata de caise (voi puteti folosi si alte variante de dulceata daca doriti ) si adaugam la ea 2 linguri de gelatina amestecam si o lasam deoparte. Umplem ouale de ciocolata mai mult de jumatate cu crema, cu ajutorul unei pungi (de ornat ). In mijlocul fiecarui ou de ciocolata umplut cu coada unei lingurite, facem un tunel pe mijloc in care vom turna tot cu ajutorul unei pungi (de ornat ) dulceata de caise. Astfel obtinem galbenusul. Astfel umplute ouale de ciocolata se lasa la rece pentru cateva ore apoi se aseaza deasupra capacelele de ciocolata si se pot servi la masa de Pasti.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.