Ciorba de porc cu zeama de varza este nelipsita din meniul sarbatorilor. Este satioasa, gustoasa si usor de preparat. Se serveste cu
smantana si paine taraneasca. Va recomand aceasta ciorbă gustoasă,pe care o putem consuma atat caldă cat şi rece
CIORBA ACRA CU SMINTINA |
800-1000 g carne de porc (cu putina grasime pe ea)
2 morcovi mari
1 ceapa mare
1 radacina de patrunjel
1 felie telina
1/2 ardei gras rosu
2 linguri ulei
1 lingura rosii uscate cu busoioc
500 ml zeama de varza acra
frunze de leustean
1/2 legatura patrunjel
sare
piper
2 galbenusuri
200 ml smantana groasa
PREPARARE:
Calim usor ceapa tocata impreuna cu restul legumelor rase sau tocate dupa preferinte.
Punem apoi carnea la calit, doar pana isi schimba culoarea si devine alba.
Mutam apoi continutul din tigaie intr-o oala cu apa fierbinte si lasam sa fiarba alaturi de frunzele de leustean si o lingura de rosii uscate cu busuioc. Cpletam cu apa calda de cate ori va fi nevoie.
Condimentam cu piper si un praf de sare. Dupa ce s-a fiert carnea adaugam zeama de varza acra fiarta in prealabil si lasam inca 10 minute pe foc.
Cand luam de pe foc adaugam galbenusurile batute cu smantana in care punem in prealabil si un polonic din ciorba fierbinte. Amestecam si servim ciorba calda cu putin patrunjel verde.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.