Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Oua ochiuri (posate) cu iaurt

Retete si gust
Verdeturile si usturoiul se adauga in iaurt, dar asa, aspectul e mai rafinat si gustul verdeturilor se evidentiaza mai bine. Pesto-ul l-am facut cu ingrediente specifice.

Oua ochiuri (posate) cu iaurt

Ingrediente
Oua ochiuri (posate) cu iaurt

Iaurt
300 gr iaurt
putina sare
Pesto de patrunjel
1/4 legatura patrunjel
3-4 frunze menta
1 lingura migdale decojite
1 catel usturoi
1 lingura suc de lamaie
ulei de masline
sare, piper negru
Ulei aromat
2 linguri ulei
1 lingurita unt
1 lingurita amestec de fulgi de chili si boia dulce
1 varf lingurita chimion
Oua posate
2-4 oua
1 lingurita otet
sare
Portii: 2

Preparare
Oua ochiuri (posate) cu iaurt

  1. Amestecati iaurtul cu 1 lingura de apa si putina sare.
  2. Puneti ingredientele pentru pesto in robot mic si mixati pana se maruntesc bine. Adaugati incet ulei de masline in timp ce mixati, pana obtineti o pasta. Gustati pesto-ul de sare si suc de lamaie .
  3. Puneti ingredientele pentru uleiul aromat intr-o craticioara si puneti pe foc mic pana se topeste. Lasati inca 1 minut pe foc.
  4. Impartiti iaurtul in doua farfurii si nivelati-l cu dosul unei linguri pe fund. In centru turnati cam 1 lingurita de pesto.
  5. Ouale posate se prepara astfel: se pune apa, putina sare si 1 lingurita otet intr-o oala; se aduce la fierbere; cand fierbe se trage oala de pe foc; se sparge un ou intr-o cescuta de cafea; se da usor drumul oului in apa, introducand usor cescuta in apa; cu o lingura se aduna albusul in jurul galbenusului si apoi se misca usor oul prin apa; se lasa sa fiarba cca 3 minute; se scoate cu o paleta cu gauri si se depune peste pesto; se repeta cu toate ouale, avand grija sa reinfierbantati apa inainte de fiecare ou.
  6. Turnati ulei aromat peste ou si iaurt. Serviti imediat, obligatoriu cu paine prajita.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!