Găluşte din orez cu carne de vită |
Ingrediente
2 căni orez
2 cepe
200 g ciuperci
150 g şuncă
500 g carne de vită tocată
2 linguri pastă de tomate
1 legătură pătrunjel verde
150 g parmezan sau caşcaval ras
3 linguri ulei de măsline
3 ouă
2 gălbenuşuri
ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
făină
pesmet
sare
piper
2 cepe
200 g ciuperci
150 g şuncă
500 g carne de vită tocată
2 linguri pastă de tomate
1 legătură pătrunjel verde
150 g parmezan sau caşcaval ras
3 linguri ulei de măsline
3 ouă
2 gălbenuşuri
ulei de floarea-soarelui pentru prăjit
făină
pesmet
sare
piper
Mod de preparare
Mai întâi se pune orezul la fiert în trei căni cu apă şi cu o linguriţă de sare. Se lasă să se răcească bine şi se pune într-un bol.Se rade parmezanul sau caşcavalul peste orez, se pun gălbenuşurile, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se omogenizează foarte bine.
Ceapa se toacă mărunt, ciupercile se taie bucăţi mici şi subţiri, iar şunca se taie cubuleţe. Se încinge uleiul de măsline într-o tigaie şi se călesc împreună. Se lasă să scadă zeama şi se pune carnea tocată. Se amestecă şi se toarnă 200 ml de apă.
Se lasă să fiarbă 20 de minute, până scade zeama. Se adaugă pasta de tomate, se condimentează cu sare şi piper, după gust, şi se mai lasă 2-3 minute. Se pune la final pătrunjelul verde tocat mărunt. Se lasă să se răcească.
Se ia o lingură din compoziţia de orez, se aşază în palmă şi se aplatizează puţin cu lingura. Se pune o lingură din compoziţia de carne, se acoperă cu orez şi se dă forma rotundă. Se continuă aşa până se termină ingredientele.
Găluştele se trec prin făină, prin ou bătut şi la final prin pesmet. Se prăjesc în baie de ulei de floarea-soarelui încins şi se scot pe prosoape absorbante.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.