CHIFTELUTE DE MIEL/ IED CU OREZ SI SOS DE IAURT |
Pentru chiftelute:
700 g carne tocata de miel/ ied
1 felie franzela inmuiata usor in apa
1 ceapa medie tocata
2 catei usturoi pisati
1 lingura patrunjel verde tocat
1 lingura menta praoaspata tocata
1/2 lingurita oregano
1/2 lingurita chimen macinat
1/2 lingurita coriandru parf
sare
piper
3 lingurite sos soia
1 ou
4 linguri faina
ulei pentru prajit
Pentru orez:
400 g orez
2 linguri unt
1 ceapa medie tocata fin
1 /4 lingurita praf scortisoara
1 varf cutit chimen macinat
putin oregano uscat
sare
piper proaspat macinat
1 litru supa legume/pui/ apa
Pentru sos:
300 g iaurt gros (grecesc)
2 linguri apa rece
100 g castravete ras fin (stors de lichid)
sare
piper proaspat macinat
2 linguri ulei de masline
Pentru servit:
seminte de rodie
frunze de menta
PREPARARE:Amestecam carnea tocata cu painea, ceapa si usturoi si condimente uscate, apoi adaugam ou, patrunjelul verde si menta tocate.
Amestecam pana la omogenizare, apoi modelam bilute mici pe care le tavalim prin faina. Le prajim in ulei incins si le lasam apoi pe un prosop de bucatarie sa fie absorbit surplusul de ulei.
Pregatim orezul calind in unt ceapa, apoi orezul. Adaugam 1 cana supa si lasam sa fiarba pana aceasta este absorbita, apoi adaugam treptat supa pana acesta este fiert. Cu 2-3 minute inainte sa operim focul adaugam si condimentele. Lasam orezul sa astepte pana pregatim sosul, amestecand toate ingredientele.
Mancam chiftelutele din carne de miel cu orezul cald si sos din iaurt, avand grija sa presaram cateva seminte de rodie si frunze de menta in fiecare farfurie.
Pofta buna!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.