Covrigi sarati
|
Covrigi sarati |
- Tipul rețetei:
- Aperitiv
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 500 g faina
- 25 g drojdie
- 1 lingurita de zahar
- 30 ml ulei sau unt
- 270 ml apa caluta
- 1 lingurita sare
In plus, pentru oparit:
- 2 l apa
- 12 lingurite bicarbonat de sodiu
- 4 linguri sare
Preparare
Etapa 1
Amestecam drojdia cu lingurita de zahar si amestecam pana se
lichefiaza. Adaugam apa calduta si amestecam pana se dizolva drojdia.
Punem faina intr-un bol si facem o gaura in mijloc, unde punem apa cu
drojdia si uleiul. Amestecam putin pana se omogenizeaza cat de cat si
adaugam si sarea. Framantam pana obtinem o bila de aluat care nu se
lipeste de maini. Lasam la dospit 45 min-o ora.
Etapa 2
Luam o bila de aluat cam de 60-70 de gr si o rulam pe masa de lucru, in asa fel incat sa obtinem o
"funie", in mijloc mai groasa si la capete mai subtire. .Dam apoi forma de covrig. .
Etapa 3
Tapetam o tava cu hartie de copt. Punem la fiert cei 2 litri de apa cu
bicarbonatul si sarea. Cand fierbe, punem 2-3 covrigi inauntru si lasam
cam 30 de secunde. Ii scoatem cu o paleta si ii punem direct in tava.
Presaram deasupra sare grunjoasa. avut si pus normala.
Etapa 4
Modelati covrigi, opariti, puneti in tava si dati la cuptor. Si
repetati de cate ori e nevoie. Dam la cuptor la foc mediu pana prind
culoare uniforma. Lasat cam 20 de minute. Sunt foarte, foarte buni!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.