Ciorba taraneasca |
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 35 min
- Dificultate: Foarte ușor
- 3 cartofi mari
- 2 morcovi
- 2 cepe
- 1 ardei roșu
- 1 rădăcină de pătrunjel
- 1 rădăcină de țelină
- sare
- piper
- tarhon uscat
- 1 crenguță cimbru
- 3 l apă
- 1 l zeamă de varză
- 100 ml ulei
Se curăță legumele și se toacă în cuburi mici, uniforme.
Cartofii se toacă în cuburi mai mari.
Se călește ceapa în uleiul încins, până începe să-și scimbe culoarea, apoi se adaugă morcovii, țelina și rădăcina de pătrunjel.
Se amestecă bine pe foc, până încep să se pătrundă, apoi se adaugă pasta de roșii și se mai fierb câteva minute.
În alt vas, se pune apa la fiert și se adaugă puțină sare.
Când apa începe să fiarbă, se adaugă catofii, iar când aceștia încep să se pătrundă, se adaugă legumele călite și zeama de varză.
La primul clocot se adaugă o crenguță de cimbru, 2-3 lujeri de țelină cu frunze, un praf de piper și un praf de tarhon uscat, mărunțit.
Se mai lasă ciorba de cartofi pe foc 10 minute, până când aromele se întrepătrund, apoi, după stingerea focului se adaugă vereața tocată.
Ciorba țărănească de cartofi cu zeamă de varză, se servește cu ceapă roșie, sau cu smântână.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.