Ciorba de burta
|
Ciorba de burta |
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 90 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 1 h, 50 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 1 kg burta de vita fideluta,
- 3-4 morcovi,
- 2-3 radacini
- patrunjel,
- o ceapa intreaga,
- 2 foi dafin,
- 10 boabe piper,
- 7 catei de usturoi,
- 2-3 linguri de otet,
- dupa gust,
- 3 galbenusuri,
- 250 g smantana,
- 1 lingura de sare
- 4 l apa si patrunjel verde tocat
- marunt,
- 1-2 cuburi cu gust de vita.
Preparare
Etapa 1
Dezghetam burta, se pune la fiert in 3 l apa, se fierbe 30-45 minute,
mai completam cu apa daca a scazut. Seaparat fierbem zarzavatul curatat,
taiat
marunt, in aproximativ 1 litru apa, continuam fierberea completa a zarzavatului.
Etapa 2
Cand zarzavatul este fiert, se lasa sa se raceasca putin, apoi se
blenduieste si se adauga in oala cu ciorba, punem si cele 2 cuburi cu
gust de vita, potrivim gustul de sare, otet, clocotim 1-2 minute,
stingem focul si adaugam usturoiul zdrobit cu presa.
Etapa 3
Separat, batem bine galbenusurile cu smantana si amestecam incet cu
zeama din oala. Se serveste fierbinte cu patrunjel verde presarat in
farfurie, alaturi de ardei iute.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.