Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Turta dulce

Retete si gust

Turta dulce

Tipul rețetei:
Desert
Numarul de porții:
8 porții
Preparare:
15 min
Gătire:
1 oră
Dificultate:
Ușor
Calorii:
303 Kcal (1 porție)
ProPoints:
8 (1 porție)
SmartPoints:
17 (1 porție)                                                                                        
Ingrediente:

300 gr faina
300 gr miere
80 gr nuci macinate
3 oua
un varf de cutit de scortisoara
circa 1/2 lingurita bicarbonat
3-4 cuisoare pisate
1 lingurita esenta de rom
3 linguri zahar
1 lingura ulei

Pentru glazura:
200 gr zahar pudra, cernut
90 gr unt, la temperatura camerei
o lingura si jumatate de lapte
o lingurita esenta de vanilie sau de citrice

Mod de preparare:

1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2. Pune mierea intr-un ibric, la foc potrivit. Dupa ce se incalzeste putin, ia-o de pe foc si pune in ea faina, in ploaie. Amesteca usor si lasa la racit.
3. Incorporeaza treptat ouale. Omogenizeaza.
4. Pune apoi scortisoara, uleiul, bicarbonatul, nuca, romul si cuisoarele. Omogenizeaza.
5. Intinde compozitia pe o masa tapetata cu hartie pergament, intr-o foaie groasa.
6. Decupeaza din ea turta dulce cu ajutorul forme.
7. Pune ce ai decupat intr-o tava plata, tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si pudrata cu putina faina.
8. Baga tava in cuptor pentru vreo 7-12 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Glazura:
9. Mixeaza untul ca sa-l faci aerat si cremos.
10. Adauga jumatate din cantitatea de zahar. Omogenizeaza la viteza mica.
11. Pune a doua cantitate de zahar si mixeaza la viteza mare, de data aceasta.
12. Incorporeaza laptele si esenta de vanilie. Mixeaza 3-4 minute. Compozitia va fi pufoasa. Daca e prea moale, pune inca putin zahar. Daca e prea groasa, adauga lapte.
13. Pune glazura intr-o seringa de decorat prajituri sau intr-o punga (careia ii spargi un varf) si orneaza turta dulce.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!