Turta dulce
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 1 oră
- Dificultate:
- Ușor
- Calorii:
- 303 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 8 (1 porție)
- SmartPoints:
17 (1 porție)
Ingrediente:
300 gr
faina
300 gr miere
80 gr nuci macinate
3 oua
un varf de cutit de
scortisoara
circa 1/2 lingurita bicarbonat
3-4 cuisoare pisate
1 lingurita
esenta de rom
3 linguri zahar
1 lingura ulei
Pentru glazura:
200 gr zahar pudra, cernut
90 gr
unt, la temperatura camerei
o lingura si jumatate de
lapte
o lingurita esenta de vanilie sau de citrice
Mod de preparare:
1. Incinge cuptorul la 180 de grade Celsius.
2.
Pune mierea intr-un ibric, la foc potrivit. Dupa ce se incalzeste
putin, ia-o de pe foc si pune in ea faina, in ploaie. Amesteca usor si
lasa la racit.
3. Incorporeaza treptat ouale. Omogenizeaza.
4. Pune apoi scortisoara, uleiul, bicarbonatul, nuca, romul si cuisoarele. Omogenizeaza.
5. Intinde compozitia pe o masa tapetata cu hartie pergament, intr-o foaie groasa.
6. Decupeaza din ea turta dulce cu ajutorul forme.
7. Pune ce ai decupat intr-o tava plata, tapetata cu hartie de copt, unsa cu unt si pudrata cu putina faina.
8. Baga tava in cuptor pentru vreo 7-12 minute sau pana cand trec testul cu scobitoarea.
Glazura:
9. Mixeaza untul ca sa-l faci aerat si cremos.
10. Adauga jumatate din cantitatea de zahar. Omogenizeaza la viteza mica.
11. Pune a doua cantitate de zahar si mixeaza la viteza mare, de data aceasta.
12.
Incorporeaza laptele si esenta de vanilie. Mixeaza 3-4 minute.
Compozitia va fi pufoasa. Daca e prea moale, pune inca putin zahar. Daca
e prea groasa, adauga lapte.
13. Pune glazura intr-o seringa de decorat prajituri sau intr-o punga (careia ii spargi un varf) si orneaza turta dulce.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.