Strudel cu mere
- Tipul rețetei:
- Aperitiv
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 40 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 h, 10 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 400 g aluat de foietaj
- 4 mere mari
- 4 linguri de zahar (sau dupa preferinta)
- 1 lingurita scortisoara
- 50 g unt
- 1 galbenus pentru uns
Preparare
Etapa 1
Merele le calim impreuna cu untul,zaharul si scortisoara,pana scade
zeama lasata.Foaia de aluat e bine sa nu fie dezghetata complet,sa se
poata lucra cu ea.
Etapa 2
Desfacem
foaia de aluat,daca mai e necesar o intindem putin cu sucitorul.Cu un
cutit bine ascutit,vom taia pe marginile laterale fasii late de 1-1,5
cm.
Etapa 3
Umplutura de mere,bine
racita,o repatizam pe mijlocul foii,intre cele 2 randuri de fasii.Apoi
incepem sa "impletim" fasiile,aducand cate una de pe fiecare parte si
suprapunandu-le.
Etapa 4
Cu atentie,punem strudelul intr-o tava tapetata cu hartie de copt.Ungem cu galbenus desfacut cu putin lapte,presaram cu zahar
Etapa 5
Dam la cuptorul incins la 190 de grade,pana se rumeneste.Se scoate din tava si se portioneaza dupa ce se raceste.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.