Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Conopida cu smantana

Retete si gust

Conopida cu smantana

Type:
Felul principal
Numarul de porții:
4 porții
Preparare:
10 min
Gătire:
25 min
Gata în:
35 min
Dificultate:
Ușor                                                                              

Ingrediente

2 conopide medii
7 linguri smantana
1 ceapa mare
1 ardei rosu iute
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita seminte coriandru macinate
1 lingurita seminte fenicul macinate
1 lingurita turmeric
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita piper negru macinat
4 linguri ulei
1/2 lingurita sare
verdeata (marar sau patrunjel) tocata pentru garnisit

Preparare

Etapa 1

Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.

Etapa 2

Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam 3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.

Etapa 3

Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15 minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de bine facuta, dar nu este foarte moale.

Etapa 4

Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe foc mediu.

Etapa 5

Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu mamaliga.
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!