Conopida cu smantana
|
Conopida cu smantana
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 10 min
- Gătire:
- 25 min
- Gata în:
- 35 min
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
2 conopide medii
7 linguri smantana
1 ceapa mare
1 ardei rosu iute
1 lingurita seminte chimen
1 lingurita seminte coriandru macinate
1 lingurita seminte fenicul macinate
1 lingurita turmeric
1 lingurita paprika dulce
1 lingurita piper negru macinat
4 linguri ulei
1/2 lingurita sare
verdeata (marar sau patrunjel) tocata pentru garnisit
Preparare
Etapa 1
Curatati, spalati conopida si taiati-o in florete de-un deget. Curatati si tocati ardeiul iute si ceapa.
Etapa 2
Puneti o oala de 3 litri pe foc mediu si incalziti uleiul. Cand e
aproape de punctul de a scoate fum puneti semintele de chimen care vor
pocni cam 5 secunde. Imediat puneti ceapa cu ardeiul iute si caliti cam
3-4 minute. Rasturnati conopida in oala, presarati deasupra turmeric si
sare, amestecati bine de tot si puneti capacul. Lasati-o sa stea la
fezandat pe foc mic de tot vreo 15 minute. Amestecati din cand in cand.
Etapa 3
Conopida va lasa multa apa si practic se va face in aburi. Dupa cele 15
minute, presarati peste ea si coriandrul, feniculul, paprika si
piperul. Mai lasati pe foc aproximativ 5 minute, pana ce e suficient de
bine facuta, dar nu este foarte moale.
Etapa 4
Apoi turnati smantana, amestecati bine dar cu grija ca sa nu se
zdrobeasca conopida. Puneti din nou capacul si mai lasati 2-3 minute pe
foc mediu.
Etapa 5
Luati de pe foc. Garnisiti cu verdeata. Serviti cu mamaliga.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.