Lichior de vin rosu
|
Lichior de vin rosu
|
- Type:
- Bautura
- Numarul de porții:
- depinde
- Preparare:
- 10 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 40 oră - se consuma dupa 48 h
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
Lichior de vin rosu
750 ml vin rosu sec
300-350 gr zahar
1/2 pastaie vanilie (sau 1 plic zahar vanilat bourbon)
coaja de la 1 lamaie mica (cca 7 fasii luate pe lungimea lamaii)
275 ml rom brun (40% alcool)
Preparare
Lichior de vin rosu
- Intr-o craticioara se pune la fiert vinul cu vanilia, jumatate din
coaja de lamaie) si zaharul. Dupa ce incepe sa farba se da foc mai mic
sa fiarba molcom. Se fierbe 30 minute.
- Se ia de pe foc, se adauga restul de coaja de lamaie si se acopera. Se lasa sa se raceasca.
- Se scoate lamaia si se adauga romul. Se pune intr-o sticla. Se lasa sa stea 2 zile la loc racoros, apoi se poate consuma.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.