Ciorba de potroace
|
Ciorba de potroace
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 35 min
- Gata în:
- 55 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- aproximativ 1 kg de maruntaie, ametecate ( sau ce aveti prin frigider )
- 1 radacina patrunjel
- 1 radacina pastarnac
- 1 telina
- 1 morcov mare
- 1 fir de praz
- o ceasca de orez
- 2 linguri de ulei
- 1 litru de zeama de varza
- optional 1 ou si o ceasca de smantana sau iaurt gras
- o legatura de verdeata
Preparare.
Etapa1
Maruntaiele se curata bine si se pun la fiert in circa 3 litri de apa.
Se curata legumele si se toaca marunt, iar prazul se taie cubulete.
Etapa2
Intr-o cratita se incinge uleiul si se adauga legumele sa se caleasca.
Se adauga peste carne dupa ce aceasta a fiert pe jumatate si se continua
fierberea.
Etapa3
Cand carnea este
aproape fiarta se adauga orezul. In acelasi timp, separat, se pune la
fier zeama de varza. Cand aceasta da in clocot, se adauga peste
ciorbica.
Etapa4
Se mai lasa sa
fiarba 5 minute si se adauga oul batut cu smantana si cu putina zeama
din ciorba, apoi leusteanul tocat marunt. Se acopera oala si se stinge
focul. Pofta buna.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.