Croissante cu lapte condensat
- Tipul rețetei:
- Gustări
- Numarul de porții:
- 9 porții
- Preparare:
- 4 ore
- Gătire:
- 12 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
- Calorii:
- 159 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 4 (1 porție)
- SmartPoints:
- 5 (1 porție)
Ingrediente
300 gr faina
12 gr de drojdie de panificatie proaspata
170 gr lapte condensat indulcit
120 ml de lapte
30 gr unt moale
Preparare
Etapa 1
intr-un vas de mixer se pune faina, drojdia maruntita si laptele
condensat indulcit. Incepeti sa framantati la viteză redusa si adaugati
treptat laptele.
Etapa 2
Odata ce se formeaza aluatul, se adauga untul moale si se lasa la
framantat 10 minute. Aveti grija ca untul sa fie complet incorporat si
sa nu se lipeasca pe peretii vasului. Apoi puneti aluatul sa creasca de 2
ore la temperatura camerei.
Etapa 3
Aluatul trebuie sa fie bine crescut. Intindeti cu un sucitor pentru a forma un dreptunghi mare.
Etapa 4
Taiati dreptunghiul in jumătate si taiati triunghiuri cu o baza de
aproximativ 8 cm. Rulati fiecare triunghi sub forma de croissant prin
infasurarea de la baza. Aveti grija sa nu strangeti prea tare.
Etapa 5
Puneti-le pe o tava de copt acoperita cu hartie de copt, avand grijă ca
varful triunghiului sa fie dedesubt. Lasa-ti-le sa creasca timp de 1
ora la temperatura camerei, apoi stopiti-le cu lapte.
Etapa 6
Puneti cornurile in cuptor timp de 12 minute la 180° C . Uitati-va cu atentie la ele sa nu se arda!
Etapa 7
Gata!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.