Ciorba de perisoare
|
Ciorba de perisoare |
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 15 min
- Gata în:
- 30 min
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 400 g. carnea tocata fin
- un os de porc
- 2 linguri de orez
- 2-3 morcovi
- 1 ceapa
- 2 rosii
- 2 cartofi mici
- 1 telina mic
- 500 ml.
- Bors
- 1 cub supa de legume
- 2 galbenusuri
- 100 g smantana
- sare piper
- frunze de leustean
Preparare
Etapa 1
Se pune apa la fiert. Se adauga osul de porc. Se spumeaza si se lasa la foc linistit pana pregatim legumele.
Etapa 2
Ceapa se taie marunt, morcovul, telima si cartofii se taie in cuburi.
Rosiile se decojesc scufundandu-le in apa clocotita pentru cateva
momente si apoi in apa rece. Se vor decoji usor. Se taie tot in cuburi
mici. Se adauga la fiert impreuna cu cubul de legume. Se sareaza dupa
gust.
Etapa 3
Între timp se
pregatesc perisoarele. Într-un castron, se amesteca carnea tocata cu
orezul, sare si piper dupa gust. Când legumele sunt andante, dupa
cca.15-20 minute, se fac perisoarele, cam de 2 cm în diametru si se
adauga in supa.
Etapa 4
Spre sfarsit
se adauga si borsul, fiert separat si apoi adaugat in ciorba. Se face
si un liezon dintr-un ou si 2 linguri de smantana, care se dilueaza cu
supa si incet se adauga in ciorba, impreuna cu frunzele de leustean
tocat.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.