Tort de biscuiti cu ciocolata
|
Tort de biscuiti cu ciocolata
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 10 porții
- Preparare:
- 30 min
- Gătire:
- 4 ore
- Gata în:
- 4 h, 30 m
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
Pentru o tava de 20 cm :
500 g biscuiti simpli
260 ml lapte
120 g ciocolata (min. 60% cacao)
50 g cacao
100 g unt (la temperatura camerei)
50 g stafide
70 g zahar pudra
Esenta de rom
Preparare
Etapa 1
Untul se mixeaza cu zaharul pudra pana devine spumos
Ciocolata se rupe bucatele si se topeste fie la microunde, fie la bain
marie, fie pe foc mic amestecand incontinuu (nu trebuie sa fiarba!)
Etapa 2
Separat, biscuitii se rup bucatele si se pun intr-n castron mare
Peste ei se adauga stafidele, cacao, esenta de rom si ciocolata topita si se amesteca putin
Etapa 3
Se adauga laptele treptat, putin cate putin, in functie de cat absorb biscuitii
La sfarsit, se incorporeaza untul mixat cu zaharul
Etapa 4
Daca compozitia e moale, nu va faceti griji, caci la rece se va intari
Cand e gata compozitia, se tapeteaza tava cu folie alimentara
Etapa 5
Se aseaza compozitia de biscuiti, se niveleaza si se da la rece minim 4 ore
Inainte de servire, se rastoarna tortul cu grija pe un platou, se scoate folia,
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.