Saratele fragede
|
Saratele fragede
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 1 oră
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 h, 30 m
- Dificultate:
- Ușor
Ingrediente
* 1 kg. faina
* 200 gr. untura
* 250 gr. margarina
* 3 galbenusuri
* 1 ou intreg
* 3 lingurite de sare
* 1 lingurita de zahar
* 1 lingura de smintina
* 100 ml. lapte
* drojdie cit o nuca mai mare
* susan,mac
Preparare
*
Drojdia se amesteca cu laptele caldut si zaharul.Faina se amesteca bine
cu untura si margarina,pina se obtine un aluat sfarimicios.Se adauga
galbenusurile frecate cu sare,drojdia inmuiata in lapte,smintina si se
framinta un aluat care se intinde pe planseta de lucru,se unge cu oul
batut,se presara susan sau mac si se rade cascavalul pe razatoarea cu
ochiuri mici.Se taie aluatul bastonase,se pun in tava pe hirtie de copt
si se coc la foc tare 20-25 minute.POFTA BUNA!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.