Cornulete fragede cu rahat sau gem
|
Cornulete fragede cu rahat
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 25 min
- Gătire:
- 25 min
- Gata în:
- 50 min
- Dificultate:
- U
Ingrediente
500 gr faina alba
220 gr untura (de buna calitate, pt. prajituri)
1 praf de copt
12 linguri apa
2 linguri otet
1 plic zahar vanilat
un praf sare
Preparare
Etapa 1
Amestecam toate ingredientele solide intr-un castron (faina, praful de copt, un praf sare, zaharul vanilat).
Adaugam untura, apa si otetul si framantam cca. 5-10 minute pana cand
aluatul nu se mai lipeste de maini. Untura va ajunge la temperatura
mainii si va fi usor de framantat. Nu trebuie sa o dam la rece!
Etapa 2
Rupem un sfert din coca, facem o bila si o intindem pe blatul pudrat cu faina.
Taiem cercul in 2 apoi in 4, apoi fiecare sfert in 3 (in functie de cat de mici vreti cornuletele).
Taiem rahatul cubulete si punem cate o bucatica de rahat pe marginea exterioara a razelor si apoi rulam.
Etapa 3
Setam cuptorul la 375ºF (180ºC) .
Plasam cornuletele in tava tapetata cu hartie de copt si le coacem
aprox. 30 de minute, pana se rumenesc usor (depinde de cuptorul
fiecaruia, poate dura mai putin!)
Etapa 4
Cand sunt gata, le tavalim prin zahar pudra si le lasam sa se raceasca.
șor
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.