Pogacele cu cartofi
|
Pogacele cu cartofi
|
- Tipul rețetei:
- Altele
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 35 min
- Dificultate:
Foarte usor
Ingrediente: 500 g
cartofi, 1 iaurt (150 g), 1 ou, 1 plic drojdie uscata, 1 lingurita sare,
1 lingura untura, 300-400 g faina (cat sa nu lipeasca aluatul si sa se
lege)
Mod de preparare: se
fierb cartofii in coaja, se curata si se lasa sa se raceasca. Intr-un
castron se paseaza cartofii, se adauga oul, iaurtul, o lingura de untura
si sarea.
Se amesteca bine dupa care se incorporeaza faina amestecata cu drojdia uscata. Se formeaza un aluat nelipicios
care se lasa cca 30 de min la odihnit acoperit cu un prosop.
Se intinde o foaie nu prea subtire (se infaineaza planseta), aprox 1 cm, se taie cu o forma rotunda,
se ung cu ou si se presara dupa preferinta cu rozmarin, chimen, susan, mac, sare, branza
si se coc aproximativ 20 de min (urmariti, atentie se coc repede)
se scot pe un gratar sa se raceasca
dupa care se servesc cu pofta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.