Conopida la cuptor
|
Conopida la cuptor
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 6 porții
- Preparare:
- 5 min
- Gătire:
- 1 oră
- Gata în:
- 1 h, 5 m
- Dificultate:
Ușor
Ingrediente:
1. 900 gr conopida
2. 400 gr smantana 12%
3. 220 gr cascaval
4. 2 oua
5. o legatura mare de ceapa
6. o lingura de parmezan
7. piper, sare,
8. unt pentru uns vasul
9. 2 linguri de pesmet
Preparare
Conopida
la cuptor, scaldata-n cascaval, este una dintre primele mancaruri pe
care am invatat sa le gatesc. In timp, am tot zapacit/schimbat/adaugat/
la reteta, pana am nimerit-o sa-mi implineasca doleantele papilelor
gustative si am notat-o ca sa ma tin de ea. Asadar, imi permit sa iti
dau acest sfat cand este vorba de mancaruri care nu-s complicate si care
sunt mai degraba rezultatul unor ingrediente "de-a valma": urmeaza
prima data reteta dar apoi incearca sa-i dai nuanta de gust care-ti
place tie. La tine in bucatarie, tu esti un mic magician :).
Conopida o speli si o tai in buchetele. Am avut din cea congelata, asa
ca pasul asta a fost deja facut. Pui conopida intr-o oala cu apa si o
lasi 15 min din momentul in care incepe sa fiarba.
Ceapa o tai
marunt, cascavalul cubulete, ouale le amesteci cu smantana. Dai drumul
cuptorului, sa fie deja incalzit, la 180 de grade.
Cand
conopida e gata, o pui intr-o sita mare si o lasi 2-3 min sa se scurga
bine. Ungi vasul (de yena sau ceramica) si il tapetezi cu o lingura de
pesmet. Pui un strat de conopida, jumatate de lingura de pesmet
presarata peste ea, jumatate din cascaval, jumatate din ceapa, sare,
piper, mai putin de jumatate din smantana amestecata cu ouale. Aceeasi
pasi ii repeti inca o data, punand la final, peste smantana intinsa
frumos si o lingura de parmezan ras. Lasi la cuptor 40-45 min sau pana
s-a rumenit sa-ti placa ce vezi :) . Pofta buna, se serveste calda!
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.