Mancare de dovleac cu marar si smantana
|
Mancare de dovleac
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 15 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 35 min
- Dificultate:
- Foarte usor
Ingrediente
- ceapa,
- ulei,
- dovleac,
- smantana,
- faina,
- sare,
- piper.
Preparare
Etapa 1
Se taie o ceapa cat mai marunt. Se caleste foarte putin in ulei si apoi
se adauga apa. Eu incerc sa fac cat mai putine prajeli. Se lasa la
fiert pana se inmoaie foarte bine ceapa. Se sareaza si pipereaza.
Etapa 2
Dupa ce ceapa s-a inmuiat bine, se pune dovleacul. Daca vreti sa faceti
aceasta reteta cand este sezonul dovleacului, radeti pe razatoarea
mare, adaugati marar tocat marunt(dupa gust) si putin otet.Atentie ca
dovleacul congelat va lasa apa, asa ca nu se adauga deloc.
Etapa 3
Se lasa la fiert pana se inmoaie bine de tot. Apoi se adauga vreo 2
linguri de smantana.Intr-o cana de ceai se amesteca o lingura de faina
cu apa si se adauga peste mancarea de dovleac amestecandu-se energic ca
sa nu se faca cocoloase.
Etapa 4
Nu puneti toata cana ci pe rand dupa cum se ingroasa mancarea. Sa tineti cont ca dupa ce se raceste se mai ingroasa.Noi am savurat mincarea cu chiftele.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.