Chiftele de porc
|
Chiftele |
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 2 porții
- Preparare:
- 20 min
- Gătire:
- 20 min
- Gata în:
- 40 min
- Dificultate:
- Foarte ușo
Ingrediente
- 250 g carne
- 2 felii de paine
- 2 cepe
- 3-4 catei de usturoi
- 2 oua
- piper
- patrunjel sau marar
- ulei
- sare .
Preparare
Etapa 1
Carnea se trece prin masina de tocat, impreuna cu feliile de paine
muiate, putin in apa rece si bine stoarse. Ceapa se taie marunt marunt
si se caleste in putin ulei.
Etapa 2
Se adauga ceapa la tocatura , apoi ouale, un virf de cutit cu piper,
sarea, usturoiul si patrunjelul sau mararul taiat marunt; se amesteca
bine.
Etapa 3
Pe o farfurie intinsa,
se pun 1-2 linguri de faina sau pesmet, se ia cite o lingurita cu virf
din compozitie, se trece prin faina si se formeaza chiftelute rotunde .
Etapa 4
Se incinge uleiul, se pune apoi ulei de 1/2 cm. Se pun chiftelele si se
prajesc circa 10 minute pe o parte, apoi se intorc pe partea cealalta.
Se scurg pe un prosop din hartie.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.