Buna bucatarule , bine ai venit | Autentificare | Inregistreaza-te | Ai nevoie de ajutor?
Introdu-ti numele de utilizator si parola pentru a te autentifica.Dupa autentificare poti sa trimeti comentariul tau.

Sustine-ma

DACA CREZI,!!!
- ca ma sustii,
pune acest banner pe site/blog.
Retete si gust
Notă - să-mi spuneți în comentariu, dacă ai pus benerul meu
.
Nu uitați codul banner
Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Retete si Gust

Aici gasesti cele mai gustoase retete, imbunatatite, a mincarurilor de zi cu zi, din bucataria traditionala Romaneasca.

Urmariti-le...Urmariti-le...Urmariti-le...

Cozonac

Retete si gust

Cozonac

Tipul rețetei:
Aperitiv
Numarul de porții:
6 porții
Preparare:
60 min
Gătire:
40 min
Gata în:
1 h, 40 m
Dificultate:
F

Ingrediente

- 500 g de faina
- 250 ml de lapte
- 125 g de zahar
- 100 ml de grasime (unt topit si ulei)
- 25 g de drojdie
- 2 galbenusuri
- arome (esenta de vanilie, coaja de portocala)
- sare

Preparare

Etapa 1

Preparam intii maiaua. Drojdia se freaca cu cateva linguri de lapte, o lingurita de zahar si vreo 3-4 linguri de faina. Se acopera cu mai multa faina si se lasa la dospit timp de 10 minute.Restul de zahar se dizolva in lapte cald, il rasturnam in cuva masinii de facut piine, apoi adaugam galbenusurile, sarea, aromele si o parte din grasime.

Etapa 2

Adaugam toata faina cernuta si peste ea, maiaua care intre timp a dospit. Incepem sa framintam, iar dupa primele 10 minute, adaugam cite putin din grasime, atentie nu tot deodata. lasat la framintat 14 minute, asa e programul de la masina, apoi adaugat inca doua linguri de lapte si mai framintat timp de 14 minute. lasat la dospit timp de o ora, intr-un loc cald, vedeti frumos a crescut si de-acum incepea sa faca bule, bule de aer.

Etapa 3

Rasturnat aluatul pe masa de lucru unsa cu putin ulei, impartit in doua intins cu sucitorul/facaletul, spuneti-i cum vreti si presarat bucatele de rahat, ma rog erau un fel de bomboane, ca aici nu gasesc asa ceva. Gata, nu mai vorbesc de ingredietul respectiv, ca iese altceva.

Etapa 4

Rulat iar cele doua suluri obtinute, impletit
si lasat din nou la dospit timp de 40 de minute, timp in care preincalzit cuptorul la 180 de grade. uns cozonacul cu galbenus amestecat cu lapte si presarat zahar gros deasupra, mergea si fara, ca oricum s-a topit in cuptor.

Etapa 5

Bagam tava in cuptorul preincalzit la 180 de grade si lasam la copt timp de 35-40 de minute, cred ca 35 sint suficiente. Puteti umple cozonacelul cu nuca sau cacao, dar asta voi face tura viitoare, ca acum imi era frica, ca nu va creste.

Etapa 6

Vedeti cit de frumos a crescut si ce frumos e la talpa, am uitat sa spun ca tava a fost tapetata cu hirtieoarte ușor
Retete si gust

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu

Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.

Bine ati venit
Pe Retete si Gust

Comunitatea membrilor
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

Printfriendly


Publicitate cu noi



Respectele mele pentru: "Vizitati acest blog!"
Retete si gust

Horoscop culinar

Uita-te pe
"Horoscop culinar"
, daca vrei - Dulciurile tale prferate - AICI!