Preparare
Etapa 1
Cana folosita la masurare a fost o ceasca de cafea, iar paharul de ulei este unul de wisky, asta ca sa nu va incurcati .
Etapa 2
Si pentru ca un bun bucatar (chiar si incepator ca mine) tine mereu
ordine si curatenie in bucatarie, am scris mai jos pasii de pregatire
pentru a nu va incurca cand va apucati de lucru fiind mult mai usor daca
toate ingredientele sunt la indemana.
Etapa 3
Mai intai:
- separam albusul de galbenusuri,
- razuim coaja si stoarcem zeama de la lamaie,
- taiem felii subtiri de rahat,
- spalam forma si o tapetam cu hartie de copt,
- pregatim masurile de zahar, faina, ulei si stafide;
- dam drumul la cuptor pentru ca temperatura sa fie constanta cand voi introduce compozitia.
Etapa 4
Inainte de a ne apuca de albusuri, frecam galbenusurile cu uleiul,
coaja de lamaie si praful de copt stins cu zeama de lamaie si lasam
putin de o parte.
Etapa 5
Batem
albusurile bine (le puteti face cu mixerul dar numai dupa ce le-ati
batut 5 secunde cu telul)apoi adaugam zaharul si esenta de lamaie,
folosind numai telul.
Etapa 6
Adaugam galbenusurile si faina amestecand tot cu telul de jos in
sus.Compozitia fiind gata ne pregatim de a turna in tava astfel:
compozitie, rahat si stafide, compozitie, rahat si stafide si inca odata
compozitia care trebuie sa fie ultimul strat.Rahatul si stafidele pot
fi folosite din belsug.
Peste suprafata compozitiei pus praf de scortisoara in model, sau puteti pune si cacao.
Nu folosit modele cu cacao in interiorul compozitiei pentru ca vrut sa
se vada rahatul si stafidele cand checul este taiat. Daca vreti sa aveti
chec cu model, inainte de a pune compozitia in tava, pastrati o mica
parte pentru a freca cu cacao, care o puneti ori deasupra compozitiei
ori intre straturi.
Etapa 7
Acum
introducem tava in cuptor la temperatura medie. Cand checul incepe sa
prinda culoare si stratul de sus este umpic mai tare, il scotem pentru a
cresta suprafata acestuia cu un cutit pe lung si punem rahat in
crestatura formata si bagam din nou la cuptor pana este gata.
Verificam checul cu o scobitoare, daca este facut compozitia nu se va lipi de aceasta.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.