Tocanita cu carne de porc si paste
|
Tocanita cu carne de porc si paste
|
- Type:
- Felul principal
- Numarul de porții:
- 4 porții
- Preparare:
- 40 min
- Gătire:
- 30 min
- Gata în:
- 1 h, 10 m
- Dificultate:
- Foarte ușor
Ingrediente
- 600 g carne de porc
- 2 cepe
- 1 morcov
- 1 ardei gars
- 250 g paste
- 2 linguri pasta de rosii
- sare, piper
optional:
- 1 lingurita de zahar
- 2-3 catei de usturoi
- foaie de dafin
Preparare
Etapa 1
Carnea se taie cubulete mici si se pune la calit intr-o cratita cu ulei
incins.Se amesteca continu pana isi schimba culoarea, atunci adaugam
ceapa taiata bucatele mai mare.
Etapa 2
O lasam 2 minute dupa care punem ardeiul taiat cu bulete si morcovul
dat pe razatoarea mica.Lasam sa fiarba la foc mic pana scade zeama,
adaugam sare, piper, un pahar cu apa, acoperim si lasam sa fiarba
inabusit la foc mic.
Etapa 3
Cand
carnea este aproape gata punem si pasta de rosii, zaharul, foia de
dafin, ustoroul si dam gust cu sare si piper daca mai este nevoie
completam cu apa astfel nivelul apei sa fie cu 2 degete deasupra carnii.
Cand a fiert carnea ingrosam sosul cu 2 linguri de faina dizolvate in apa rece, dam un clocot si oprim focul.
Etapa 4
Pastele se pun la fiert in apa care fierbe cu un praf de sare si o
lingura de unt. cand apa fierbe bine oprim focul si acoperim oala , le
lasam asa pana isi maresc volumul, apoi le scurgem si le clatim in apa
rece.
Totodata aceasta tocanita poate fi servita si cu altfel de garnituri cartofi natur, piure, orez...etc.
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.