Chec pufos cu cacao
|
Chec pufos cu cacao
|
- Tipul rețetei:
- Desert
- Numarul de porții:
- 8 porții
- Preparare:
- 25 min
- Gătire:
- 30 min
- Dificultate:
- Ușor
- Calorii:
- 261 Kcal (1 porție)
- ProPoints:
- 7 (1 porție)
- SmartPoints:
- 10 (1 porție)
Ingrediente
6 oua
6 linguri cu varf de zahar
6 linguri apa
6 linguri ulei
6 linguri cu varf de faina
zahar vanilat
un varf de cutit praf de copt
coaja rasa de la o lamaie
2 linguri de cacao
Preparare
Etapa 1
In primul rand trebuie sa aveti o forma de chec mai mare, sau forma de
cozonac, ca de chec e prea ingusta, eu am folosit una rotunda ca sa
incapa tot aluatul. Imi cer scuze ca nu am facut poze in timpul
prepararii, din lipsa de timp, dar este foarte usor de facut!
Eu imi
pregatesc toate ingredientele pe masa si apoi ma apuc de lucru. La
acest chec intai se separa oualele, se bat albusurile spuma cu un praf
de sare si se lasa deoparte 5 minute pana cand faceti siropul de zahar.
Etapa 2
Pentru sirop:
Se pune zaharul cu apa intr-un ibric sau craticioara de inox si se
fierbe pe aragaz amestecand in el pana se dizolva zaharul. Puteti adauga
zaharul vanilat in sirop.
Se toarna apoi in fir subtire asa
fierbinte peste albusurile batute spuma pana se incorporeaza tot.
Treptat se adauga cate un galbenus, se bate cu mixerul pana se
incorporeaza, cate o lingura de ulei, si iar galbenusul, ulei, pana cand
le terminati. Acum puteti adauga coaja rasa de lamaie si se mai bate
putin.
Etapa 3
Operatiunea urmatoare
este adaugarea fainii care se face obligatoriu cu un tel in forma de
para ca sa nu iasa aerul din compozitie! Faina se cerne apoi se amesteca
cu praful de copt si se adauga cate o lingura imprastiat in aluat, dupa
fiecare lingura amestecati usor cu telul de jos in sus.
Etapa 4
La final , in acelasi castron unde ati facut aluatul, puneti intr-o
parte 2 linguri de cacao pe care le amestecati usor ( sa nu amestecati
in tot aluatul, doar intr-o parte). In momentul in care puneti aluatul
in tava, el trebuie sa fie cu cele doua culori spre tava, amestecand cu
lingura alternativ stanga dreapta in timp ce aluatul curge, pentru a se
forma straturile alternative de cacao si aluat normal.
Etapa 5
Se baga la cuptor circa 30 de minute pana cand este gata. Faceti testul cu scobitoarea!
Se rastoarna pe un platou cand s-a racit (checul se va desprinde de pe
marginile tavii singur, atunci este momentul sa-l rasturnati) si se
pudreaza cu zahar . Eu am avut in casa toping de ciocolata si l-am
ornat, daca va place puteti pune orice fel de toping !
Niciun comentariu:
Trimiteți un comentariu
Spune-ti parerea si/sau propune imbunatatiri, despre/la acest articol.
Multumesc pentru comentariul tau.